Hatha Yoga les @ Yoga School Noord

Hatha Yoga les @ Yoga School Noord

Hatha Yoga Lessen op Yoga School Noord op de maandag avonden van 17.45 tot 19.00 in de maanzaal. In de Nachtegaalstraat 157 in Amsterdam Noord.

In mijn lessen zet ik hatha yoga in om meer lichaamsbewustzijn te creëren en te ervaren. Via de klassieke hatha yoga oefeningen gaan we op onderzoek naar de mogelijkheden van het lichaam en creëren zo ruimte en balans in het lichaam. Mindfull bewegen en het lichaamsbewustzijn verruimen, uit je hoofd in je lijf. We leren ook de basis hatha yoga houdingen, de lessen zijn daarom dus goed toegankelijk voor beginners. Maar ook voor extra verdieping als je al wat langer aan yoga doet.

Ik werk veel vanuit bodyscans, om zo ook meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. En te werken met een voor mij logische volgorde. Om met meer aandacht in het lichaam te kunnen blijven. Veilig, kundig, liefdevol en zorgzaamheid zijn kernwoorden in mijn lessen. Evenals het verlengen van stuit tot kruin, balans vinden en een goede rug – en bekkenstand. En oefeningen om goed te leren staan, liggen en zitten. Dat laatste om te prettig te kunnen mediteren.

Hatha Yoga Description

Hatha yoga is de klassieke yoga zoals die al eeuwen onderwezen wordt in India.

Kenmerken
Hatha yoga is een holistisch systeem waarbij zowel het fysieke lichaamswerk (surya) als meditatieve training (chandra) een belangrijke plaats naast elkaar hebben. In een HathaYoga les ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van je lichaam en het verhogen van de concentratie op een rustige, regelmatige ademhaling.

Inhoud les
Een yogales bestaat uit oefeningen (asanas), ademhalings- oefeningen (pranayamas) en meditatie. Je oefent aandacht en bewustzijn zodat je steeds meer balans ervaart. In de lessen is ook aandacht voor de yogafilosofie. De les wordt afgesloten met een liggende ontspanningsoefening.

Geschikt voor
Open voor alle levels

https://www.yogaschoolnoord.nl

Hoop je te zien in de Hatha Yoga les van 17.45 op de maandagavonden. 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Back to Top